Przejdź do głównej zawartości

Kuchnia

Łosoś, pstrąg i dorada, czyli ryby prosto z grilla

Ryby z rusztu to świetna alternatywa dla karkówki, drobiowych skrzydełek czy mięsnych szaszłyków. Grillowane ryby i owoce morza także mogą smakować wyśmienicie. Kilka rad szefa kuchni sprawi, że zostaną one docenione także przez dotychczasowych wielbicieli raczej tradycyjnego grillowania z kiełbaską w roli głównej. Przeczytaj więcej 


Krewetki, ostrygi, homary. Jak to się je? Owoce morza na stół!



Powroty z wakacji bywają bardzo trudne. Opuszczenie błogiego stanu odprężenia i ponowne zawitanie do szarej rzeczywistości można złagodzić, przypominając sobie smaki przywiezione w bagażu wakacyjnych wspomnień. Wśród nich rajski smak owoców morza. Przeczytaj więcej 


Poznaj Jak zdrowo grillować? Porady ekspertów



Wiele smacznych i przez wielu lubianych potraw niekoniecznie musi służyć naszemu zdrowiu. Inaczej może być z żywnością przygotowywaną na grillu. Wystarczy tylko pamiętać o kilku prostych zasadach, z którymi można zapoznać się w poradniku ekspertów Knorr: szefa kuchni i żywieniowca. Przeczytaj więcej

Kawa czy herbata?

Od lat panuje spór pomiedzy miłośnikami kawy i herbaty, polegający na tym, co jest lepsze; Kawa czy Herbata? Z pewnością nie zostanie on rozstrzygnięty, poniewaz zarówno pierwszy, jak i drugi napój jest jedyny, ma wyjątkowy smak, oryginalny aromat i niepowtarzalny charakter. Przeczytaj więcej


Gotowanie na ostro, czyli Dzień Pikantnych Potraw



Kiedy temperatura za oknem zachęca jedynie do wsunięcia się pod ciepły koc, noworoczny kalendarz podsuwa okazję, byśmy choć kulinarnie wyruszyli w podróż do rozgrzanych słońcem krajów Ameryki Południowej czy dalekiej Azji. To właśnie w tych regionach świata prym w kuchni wiodą potrawy bazujące na pikantnych i ostrych przyprawach, słynących ze swych rozgrzewających właściwości.  Przeczytaj więcej

Grillujemy z najmłodszymi. Wypróbuj najpyszniejsze grillowe dania dla całej rodziny
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wspólnie z tymi, których kochamy, w tym - z naszymi pociechami. Idealną okazją do wspólnego spędzania czasu może okazać się spotkanie przy grillu. Oto kilka pomysłów szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego, na najpyszniejsze grillowe dania dla całej rodziny. Przeczytaj więcej


Na Dzień Ojca... przepis na stek idealny!



23 czerwca przypada szczególne święto. To wyjątkowa okazja, by okazać naszym Tatom, jak mocno ich kochamy. Doskonałym pomysłem na wspólne świętowanie może być rodzinne spotkanie przy grillu. A jak grill, to oczywiście… soczysty i aromatyczny stek! Dobrze przyrządzony stanowić będzie świetny pomysł na danie dla każdego mężczyzny, a już na pewno dla… naszego Taty. O tym, w jaki sposób przygotować stek idealny, opowiada szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Przeczytaj więcej
Włoska uczta, czyli 9 lutego świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy!

Znalezienie osoby, która nie lubi pizzy, będzie podobnie trudnym zadaniem, co odnalezienie kamienia filozoficznego. Każdy ma swoją ulubioną, ale też każdy chciałby móc samemu przygotować ją w dowolnej chwili, bez wybierania się do pizzerii lub zamawiania jej przez telefon. Z poradami szefa kuchni Knorr przyjdzie nam łatwiej przygotować swoje ulubione danie! Przeczytaj więcej

Drinkowe „must try” na Walentynki i Dzień Singla

Z myślą o zbliżających się Walentynkach i Dniu Singla, Stock Polska przygotował przepisy na wymyślne i proste w przygotowaniu drinki uprzyjemnią każde święto! Przeczytaj więcej



Drinki prosto z Hollywood na bazie wódki Grey Goose

Organizujesz przyjęcie i brak Ci pomysłu czym zaskoczyć swoich gości? Z pewnością zrobisz na nich ogromne wrażenie serwując im drinki, prosto z Hollywood, przygotowane na bazie wódki Grey Goose. Tymi koktajlami delektowały się największe osobistości świata showbiznesu na przyjęciach poprzedzających wieczór rozdania Oskarów! Przeczytaj więcej


Witamy Chiński Nowy Rok smacznymi potrawami z Chin

Różne strefy czasowe, jak również odmienne kalendarze, stwarzają zazwyczaj problemy. Jednak pomimo kilku niewątpliwie z tym związanych utrudnień, są pewne korzyści. Jak choćby możliwość dwukrotnego świętowania nowego roku! Szykujcie się więc na kolejne fetowanie, tym razem Chińskiego Nowego Roku. Przeczytaj więcej


Włoska kuchnia, czyli Lasagne – od starożytności do kota Garfielda

Kuchnia włoska jest na tyle popularna, że jej typowe dania stały się inspiracją dla milionów kucharzy. W czołówce poszukiwanych przepisów kulinarnych niezmiennie znajdują się bolognese, carbonara czy lasagne. O ile włoskie makarony z sosami przygotowujemy w domu chętnie, bo któż ich nie lubi, to już lasagne wydaje nam się większym wyzwaniem. Przeczytaj więcej

Posmakuj karnawału! Kulinarna podróż po karnawałowej mapie świata

Jeszcze niedawno obchodziliśmy hucznie nadejście Nowego Roku, a już znów ruszamy do zabawy, tym razem karnawałowej. Gdzie się najlepiej bawić w tym czasie? Czas wyruszyć w kulinarną podróż do najważniejszych miejsc na karnawałowej mapie świata! Przeczytaj więcej


Jak przygotować prawdziwe włoskie spaghetti bolognese? Radzi szef kuchni Knorr

Wróg numer 1 w domowej kuchni? Monotonia! Mięso, ziemniaki, surówka, mięso, ziemniaki, surówka... By pożegnać kulinarną nudę, coraz częściej szukamy inspiracji w kuchniach świata, w których rozsmakowujemy się podczas wakacyjnych wojaży. I tak kuchnię włoską pokochaliśmy już dawno. Przeczytaj więcej

Jak skomponować menu na Sylwestra? Pomysły na przekąski, dania gorące i sałatki

Nadchodzi najbardziej szalona noc w roku, czyli Sylwester! Spędzany na balu, w klubie albo w domowym zaciszu. W ciągu tej jednej nocy na pewno nie może zabraknąć pysznych przekąsek i gorących dań. Przeczytaj więcej


Zapiekaj ze smakiem – naturalnie! Czyli poznaj pyszne przekąski kuchni włoskiej

Ta ciepła, aromatyczna i syta przekąska, to prawdziwa królowa kuchni włoskiej. Jej najpopularniejszą wersją jest dobrze znana smakoszom wyśmienitych potraw lasagne. O czym mowa? O wielbionej nie tylko w Italii - zapiekance! Przeczytaj więcej


Karnawałowe koktajle - poznaj tajniki miksologii

Podczas gorących karnawałowych nocy nie może zabraknąć smakowitych drinków. Umiejętne przygotowanie koktajli wymaga kreatywności, zmysłu artystycznego i wiedzy. Radzimy jak za pomocą shakera wstrząsnąć światem. Przeczytaj więcej


Dzień Pikantnych Potraw. Czosnek, chilli i tabasco, czyli ogień w kuchni!

16 stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Potraw. To święto wszystkich miłośników ostrzejszych smaków. Żeby je uczcić, dodajmy trochę pikanterii do naszych dań w postaci chilli, czosnku, papryki lub sosu tabasco. Przeczytaj więcej

Poznaj sałatki idealne na lato

Wakacje, to oczywiście wspaniała pogoda, relaks i dużo wolnego czasu. By spędzać go jak najwięcej na świeżym powietrzu, powinniśmy pomyśleć o tym, które dania sprawdzą się najlepiej na naszych stołach. W tej kategorii bezsprzecznie królować będą – sałatki! Kolorowe, smaczne i bardzo wakacyjne. Przeczytaj więcej


Królewskie frytki? O tak! Czyli jak przygotować frytki godne mistrzowskiej kuchni

"Przyrządzić frytki? A co to za filozofia?" - pomyśli wielu. Jednak frytka frytce nierówna i potwierdzi to każdy, kto spróbował ziemniaka przygotowanego, jak to czynią w Belgii - z chrupiącą skórką i mięsistym wnętrzem z dodatkiem pysznego sosu. Przeczytaj więcej


Fast food w wersji home made

Pyszny burger z kawałkiem soczystego mięsa, czy chrupiące, złociste frytki, to małe przyjemności na które każdy z nas ma czasami ochotę. Nie oznacza to jednak, że zawsze w takiej chwili musimy specjalnie wychodzić z domu – wystarczy, że nieco wcześniej sprawdzimy jak przygotować popularne potrawy kojarzone z fast foodem we własnej kuchni. Kilka propozycji na tego typu dania przygotował specjalnie Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Przeczytaj więcej


Karnawał last minute! 5 sposobów na szybkie dania



Spontaniczna impreza karnawałowa, a w kuchni nic nie gotowe? Wystarczy kilka prostych przepisów i kilkanaście minut na ich przygotowanie. Oto pięć sposobów na karnawałowe szaleństwo na stole. Przeczytaj więcej




Poznaj zestaw koktajli sylwestrowo - karnawałowych Disaronno 

Likier Disaronno produkowany nieprzerwanie od XVI wieku, na bazie tradycyjnej receptury swój ponadczasowy smak i aromat zawdzięcza migdałom, to alkohol, który można serowować na wiele sposobów. Przeczytaj więcej 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Zobacz wyniki, zdjęcia i nagranie z oficjalnego ważenia zawodników przed KSW 35

Poznaj strzelecki celownik termowizyjny SCT „RUBIN”

Gorąca sesja zniewalająco pięknej Joanny Krupy

Agnieszka Wasilewska powalczy o koronę Miss Globe 2015

Poznaj najlepsze hity na Sylwestra 2016

Poznaj wielokalibrowy karabin wyborowy TOR używany przez snajperów GROM

Legendarne piwo Grimbergen trafiło do Polski