Łosoś, pstrąg i dorada, czyli ryby prosto z grilla
Ryby z rusztu to świetna alternatywa dla karkówki, drobiowych skrzydełek czy mięsnych szaszłyków. Grillowane ryby i owoce morza także mogą smakować wyśmienicie. Kilka rad szefa kuchni sprawi, że zostaną one docenione także przez dotychczasowych wielbicieli raczej tradycyjnego grillowania z kiełbaską w roli głównej. Przeczytaj więcej
Krewetki,
ostrygi, homary. Jak to się je? Owoce morza na stół!
Powroty
z wakacji bywają bardzo trudne. Opuszczenie błogiego stanu
odprężenia i ponowne zawitanie do szarej rzeczywistości można
złagodzić, przypominając sobie smaki przywiezione w bagażu
wakacyjnych wspomnień. Wśród nich rajski smak owoców morza.
Przeczytaj
więcej
Kawa czy herbata?
Poznaj Jak zdrowo grillować? Porady ekspertów
Wiele smacznych i przez wielu lubianych potraw niekoniecznie
musi służyć naszemu zdrowiu. Inaczej może być z żywnością przygotowywaną
na grillu. Wystarczy tylko pamiętać o kilku prostych zasadach, z
którymi można zapoznać się w poradniku ekspertów Knorr: szefa kuchni i
żywieniowca. Przeczytaj więcej
Od lat panuje spór pomiedzy miłośnikami kawy i herbaty, polegający na tym, co jest lepsze; Kawa czy Herbata? Z pewnością nie zostanie on rozstrzygnięty, poniewaz zarówno pierwszy, jak i drugi napój jest jedyny, ma wyjątkowy smak, oryginalny aromat i niepowtarzalny charakter. Przeczytaj więcej
Gotowanie na ostro, czyli Dzień Pikantnych Potraw
Kiedy temperatura za oknem zachęca
jedynie do wsunięcia się pod ciepły koc, noworoczny kalendarz podsuwa
okazję, byśmy choć kulinarnie wyruszyli w podróż do rozgrzanych słońcem
krajów Ameryki Południowej czy dalekiej Azji. To właśnie w tych
regionach świata prym w kuchni wiodą potrawy bazujące na pikantnych i
ostrych przyprawach, słynących ze swych rozgrzewających właściwości. Przeczytaj więcej
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wspólnie z tymi, których kochamy, w tym - z naszymi pociechami. Idealną okazją do wspólnego spędzania czasu może okazać się spotkanie przy grillu. Oto kilka pomysłów szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego, na najpyszniejsze grillowe dania dla całej rodziny. Przeczytaj więcej
Włoska uczta, czyli 9 lutego świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy!
Na Dzień Ojca... przepis na stek idealny!
23 czerwca przypada szczególne święto. To wyjątkowa okazja, by okazać naszym Tatom, jak mocno ich kochamy. Doskonałym pomysłem na wspólne świętowanie może być rodzinne spotkanie przy grillu. A jak grill, to oczywiście… soczysty i aromatyczny stek! Dobrze przyrządzony stanowić będzie świetny pomysł na danie dla każdego mężczyzny, a już na pewno dla… naszego Taty. O tym, w jaki sposób przygotować stek idealny, opowiada szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Przeczytaj więcej
Znalezienie osoby, która nie lubi pizzy, będzie podobnie trudnym zadaniem, co odnalezienie kamienia filozoficznego. Każdy ma swoją ulubioną, ale też każdy chciałby móc samemu przygotować ją w dowolnej chwili, bez wybierania się do pizzerii lub zamawiania jej przez telefon. Z poradami szefa kuchni Knorr przyjdzie nam łatwiej przygotować swoje ulubione danie! Przeczytaj więcej
Drinkowe „must try” na Walentynki i Dzień Singla
Z myślą o zbliżających się Walentynkach i Dniu Singla, Stock Polska przygotował przepisy na wymyślne i proste w przygotowaniu drinki uprzyjemnią każde święto! Przeczytaj więcej
Drinki prosto z Hollywood na bazie wódki Grey Goose
Organizujesz przyjęcie i brak Ci pomysłu czym zaskoczyć swoich
gości? Z pewnością zrobisz na nich ogromne wrażenie serwując im
drinki, prosto z Hollywood, przygotowane na bazie wódki Grey Goose. Tymi
koktajlami delektowały się największe osobistości świata showbiznesu na
przyjęciach poprzedzających wieczór rozdania Oskarów! Przeczytaj więcej
Witamy Chiński Nowy Rok smacznymi potrawami z Chin
Różne strefy czasowe, jak również odmienne kalendarze, stwarzają zazwyczaj problemy. Jednak pomimo kilku niewątpliwie z tym związanych utrudnień, są pewne korzyści. Jak choćby możliwość dwukrotnego świętowania nowego roku! Szykujcie się więc na kolejne fetowanie, tym razem Chińskiego Nowego Roku. Przeczytaj więcej
Włoska kuchnia, czyli Lasagne – od starożytności do kota Garfielda
Posmakuj karnawału! Kulinarna podróż po karnawałowej mapie świata
Jeszcze niedawno obchodziliśmy hucznie nadejście Nowego Roku, a już znów ruszamy do zabawy, tym razem karnawałowej. Gdzie się najlepiej bawić w tym czasie? Czas wyruszyć w kulinarną podróż do najważniejszych miejsc na karnawałowej mapie świata! Przeczytaj więcej
Jak przygotować prawdziwe włoskie spaghetti bolognese? Radzi szef kuchni Knorr
Wróg numer 1 w domowej kuchni? Monotonia! Mięso, ziemniaki, surówka, mięso, ziemniaki, surówka... By pożegnać kulinarną nudę, coraz częściej szukamy inspiracji w kuchniach świata, w których rozsmakowujemy się podczas wakacyjnych wojaży. I tak kuchnię włoską pokochaliśmy już dawno. Przeczytaj więcej
Jak skomponować menu na Sylwestra? Pomysły na przekąski, dania gorące i sałatki
Nadchodzi najbardziej szalona noc w roku, czyli Sylwester! Spędzany na balu, w klubie albo w domowym zaciszu. W ciągu tej jednej nocy na pewno nie może zabraknąć pysznych przekąsek i gorących dań. Przeczytaj więcej
Zapiekaj ze smakiem – naturalnie! Czyli poznaj pyszne przekąski kuchni włoskiej
Ta ciepła, aromatyczna i syta przekąska, to prawdziwa
królowa kuchni włoskiej. Jej najpopularniejszą wersją jest dobrze znana
smakoszom wyśmienitych potraw lasagne. O czym mowa? O wielbionej nie
tylko w Italii - zapiekance! Przeczytaj więcej
Karnawałowe koktajle - poznaj tajniki miksologii
Dzień Pikantnych Potraw. Czosnek, chilli i
tabasco, czyli ogień w kuchni!
16
stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Potraw. To święto wszystkich
miłośników ostrzejszych smaków. Żeby je uczcić, dodajmy trochę
pikanterii do naszych dań w postaci chilli, czosnku, papryki lub
sosu tabasco. Przeczytaj
więcej
Wakacje, to oczywiście wspaniała pogoda, relaks i dużo wolnego czasu. By spędzać go jak najwięcej na świeżym powietrzu, powinniśmy pomyśleć o tym, które dania sprawdzą się najlepiej na naszych stołach. W tej kategorii bezsprzecznie królować będą – sałatki! Kolorowe, smaczne i bardzo wakacyjne. Przeczytaj więcej
Poznaj sałatki idealne na lato
Wakacje, to oczywiście wspaniała pogoda, relaks i dużo wolnego czasu. By spędzać go jak najwięcej na świeżym powietrzu, powinniśmy pomyśleć o tym, które dania sprawdzą się najlepiej na naszych stołach. W tej kategorii bezsprzecznie królować będą – sałatki! Kolorowe, smaczne i bardzo wakacyjne. Przeczytaj więcej
Królewskie frytki? O tak! Czyli jak przygotować frytki godne mistrzowskiej kuchni
"Przyrządzić frytki? A co to za filozofia?" - pomyśli wielu.
Jednak frytka frytce nierówna i potwierdzi to każdy, kto spróbował
ziemniaka przygotowanego, jak to czynią w Belgii - z chrupiącą skórką i
mięsistym wnętrzem z dodatkiem pysznego sosu. Przeczytaj więcej
Fast food w wersji home made
Pyszny burger z kawałkiem soczystego mięsa, czy chrupiące, złociste frytki, to małe przyjemności na które każdy z nas ma czasami ochotę. Nie oznacza to jednak, że zawsze w takiej chwili musimy specjalnie wychodzić z domu – wystarczy, że nieco wcześniej sprawdzimy jak przygotować popularne potrawy kojarzone z fast foodem we własnej kuchni. Kilka propozycji na tego typu dania przygotował specjalnie Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Przeczytaj więcej
Karnawał last minute! 5 sposobów na szybkie dania
Spontaniczna impreza karnawałowa, a w kuchni nic nie gotowe? Wystarczy kilka prostych przepisów i kilkanaście minut na ich przygotowanie. Oto pięć sposobów na karnawałowe szaleństwo na stole. Przeczytaj więcej
Poznaj zestaw koktajli sylwestrowo - karnawałowych Disaronno
Likier Disaronno produkowany nieprzerwanie od
XVI wieku, na bazie tradycyjnej receptury swój ponadczasowy smak i
aromat zawdzięcza migdałom, to alkohol, który można serowować na wiele sposobów. Przeczytaj więcej
Komentarze
Prześlij komentarz